Corduroy, afgeleid van ‘cord du Roy’ of wel geribde stof van de koning, is allang niet meer alleen voor het maken van koninklijke fashion. Designers brengen de stof naar een nieuw level door de meest moderne broeken en andere kledingstukken te maken, zowel voor kinderen als voor mannen en vrouwen. Vaak wordt de textielsoort vergeleken met fluweel, maar dan met het verschil dat fluwele stoffen meestal dikker gevormde lussen in de schering heeft. U vindt Corduroy stoffen in allerlei kleuren en uitvoeringen in de Knipidee International BV webshop. Bestellen kan eenvoudig online wanneer u een account heeft aangemaakt. U kunt dan prijzen bekijken en bestellingen plaatsen, welke meestal dezelfde dag nog verwerkt worden en klaargezet worden voor verzending.

Wat is Corduroy?

Corduroy bestaat meestal uit polyester of katoen materiaal wat een makkelijke stof is om prachtige kledingstukken van te naaien. De stof wordt geweven in een gestreept patroon over de lengte van de stof, wat zorgt voor een geribde look. Voor een geribde broek is Corduroy textiel dus een hele goede optie. Met name de uitvoerigen met stretch erin verwerkt zullen aangenaam zitten, zeker gezien het vaak horizontaal, verticaal of in beide richtingen mee kan stretchten. 

Een goed voorbeeld van een Corduroy stof voorzien van stretch die geschikt is voor het maken van broeken is de 0340 21 W CORDUROY STRECH WASHED. In de webshop van Knipidee kunt u deze stof bestellen in meer dan 25 verschillende kleuren. Door de mix van katoen en elastaan blijft het textiel na het wassen mooi in model vallen. Daarnaast kunt u hem makkelijk combineren met andere textielsoorten als suede, zijde of gebreide stoffen en zo interessante kledingstukken creëeen die mooi aansluiten aan het lichaam.

Corduroy pants textile

Bestel Corduroy textiel online

Wanneer u een bedrijf heeft in stoffen, textiel en fashion, dan is een bezoekje aan de Knipidee webshop een must. Hier vindt u meer dan zes miljoen meter aan modestoffen online.  Door de enorme hoeveelheden die direct vanuit voorraad beschikbaar zijn, worden er korte levertijden gehanteerd. Wanneer u een bestelling geplaatst heeft, ontvangt u een order bevestigingsmail met daarin de details van uw bestelling. Hierna volgt een mail met de factuur en de exacte verzendkosten. U kunt er ook voor kiezen om uw order op te halen. Er is ook een mogelijkheid om een toekomstige verzenddatum door te geven. Dan wordt tot die tijd uw bestelling vastgehouden. Neem ook eens een kijkje in de webwinkel!