Katoenen stof, ofwel de stof ‘die ademt’ is een van ’s werelds meest populaire modestoffen. Er zijn verschillende redenen waarom. Allereerst is het gemakkelijk te gebruiken voor het naaiproces. Waar andere textielsoorten zoals linnen of jersey tijdens het naaien kan verschuiven, doet katoen dat niet. Daarnaast voelt het materiaal zacht en comfortabel aan. Het duurzame en hypoallergene materiaal maken de stof ook nog eens erg gewild. En last but not least, het is gemakkelijk om schoon te houden. Bij de Knipidee katoen groothandel kunt u online bladeren in de volledige collectie katoenen stoffen in verschillende kleuren en designs.

Wat is katoen?

Katoen groeit in een bol rond de zaadjes van de plant en bestaat uit holle vezels die van dichtbij eruit zien als een soort gedraaid lint. Deze katoenvezels worden geweven of gebreid in vlakke weefsels en twillweefsels. Katoen staat bekend om zijn luchtigheid omdat transpiratievocht snel geabsorbeerd en afgegeven kan worden. De meeste soorten katoen behouden 24 – 27 keer hun eigen gewicht in water. Daarnaast zijn er andere unieke kwaliteiten. Katoen:

  • is bestand tegen hoge temperaturen zonder te desintegreren
  • heeft de neiging om gemakkelijk kleurstoffen te nemen
  • kan worden gestreken
  • bestand tegen extreem gebruik en slijtage
  • is bestand tegen pilling en motten
  • is verkrijgbaar in een breed scala aan hoogwaardige texturen en gewichten
cotton fabric webshop

Bestel katoen stoffen online bij de Knipidee katoen groothandel!

Knipidee International BV: uw katoen groothandel

Katoen is een zeer veelzijdige stof die in veel verschillende structuren, kleuren en gewichten op de markt verkrijgbaar is. In de Knipidee International BV Webshop kunt u de volledige collectie online bekijken. U kunt uw ideale kleur of print ontdekken door te filteren op specifieke kleuren, kwaliteit of een thema. Elk textiel- of modebedrijf ter wereld kan een account aanmaken en online bestellingen plaatsen. Zowel voor kinderen als volwassen is katoen een fijne stoffensoort om kledingstukken van in de garderobe te hebben. Er zijn daarom zoveel opties: u kunt kiezen voor een basiskleur of een trending print van het seizoen. Wij nodigen u uit om een ​​kijkje te nemen in onze online collectie!