Modal stof, een semi-synthetische textielsoort wat voornamelijk wordt gebruikt voor kleding en huishoudelijke artikelen zoals beddengoed. Vanwege de luchtige, elastische en ademende kwaliteiten is het een veelgevraagde modestof in de fashionindustrie (sommigen noemen het de ‘ondergoedstof’ met een reden). Bovendien is het een milieubewuste optie. Modal wordt vaak gemengd met andere stofsoorten zoals katoen voor meer sterkte. Vanwege het zachte gevoel, wordt het beschouwd als een luxueuze stof. Wilt u Modal stoffen kopen? In de Knipidee webshop kunt u online allerlei soorten stoffen online kopen in vele kleuren en ontwerpen, inclusief Modal stof. U kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en designs, evenals vele andere soorten textiel.

Wat is Modal stof precies?

Modale stof is afkomstig van cellulose van beukenhout. Omdat beukenbomen ongeveer 10-20 keer minder water gebruiken om cellulose te produceren in vergelijking met bijvoorbeeld katoen, wordt het beschouwd als een milieuvriendelijke optie. Het is een soort rayonstof, hoewel het duurzamer is dan normale rayon en het voelt katoenzacht aan. Er zijn veel voordelen aan het dragen van modale stoffen. Een aantal fijne eigenschappen van Modal is:

• Het is rekbaar, zacht en ademend, dus perfect voor het maken van sportkleding of -shirts.
• Het absorbeert 50% meer water dan katoen vanwege de microporiën in de stof.
• Het kreukt of krimpt niet, dus geen problemen bij het wassen, drogen of strijken van deze stof.
• Het is milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en duurzaam materiaal.
• De stof absorbeert kleurstof in warm water uitstekend en gaat niet bloeden.
• Het valt drappeert mooi, vergelijkbaar met rayon en andere zijden alternatieven.

Koop Modal stoffen online

Bent u op zoek naar een Modal stoffen groothandel? In de Knipidee webshop kunt u Modal textiel online bestellen in een breed scala aan kleuren en designs. Naast Modal stoffen zijn er veel andere soorten textiel te vinden, zoals Katoen, Fleece, Leer, Bengaline, Linnen, Satijn enzovoort. Al onze stoffen zijn direct uit voorraad leverbaar en bestellingen worden wereldwijd verzonden. Tijdens het bestelproces kunt u een voorkeursdatum van vertrek instellen of uw bestelling ophalen bij onze magazijnlocatie. Neem een ​​kijkje in de online winkel om de volledige collectie te bekijken.

Bekijk hier de complete collectie aan Modal stoffen online!