Linnen stoffen

Een linnen stof is uitermate geschikt voor het naaien van zomerkleding en beddengoed. Linnen stof is een natuurlijke vezel gemaakt uit de bast van de vlasplant. De stof is zeer sterk en heeft een luchtdoorlatende werking, wat het een aangenaam draagcomfort geeft. De luchtige stof heeft een herkenbare structuur en is zeer geschikt voor het creëren van broeken, colberts, tunieken, bedlinnen, gordijnen en tafellakens. Bent u op zoek naar hoogwaardige kwaliteit linnen? Ontdek bij Knipidee International een ruim assortiment aan mooie linnen stoffen in verschillende kleuren, prints en dessins.

Voordelige eigenschappen van linnen stof 

Linnen is een van de oudste textielstoffen ter wereld. Al meer dan 6000 jaar worden linnen stoffen verwerkt in de textielindustrie. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant, waarvan de binnenste strengen worden bewerkt tot het linnenmateriaal. Vandaag de dag is de stof nog altijd zeer geliefd. Linnen heeft van nature een mooie matte glans door de lange vezelstructuur van het vlas en de wasachtige bestanddelen. De sterke, vormvaste stof is makkelijk te onderhouden. Net als zijde beschikt linnen over verkoelende en verwarmende eigenschappen, waardoor de stof op warme zomerdagen zeer verkoelend werkt. Linnen wordt dan ook veel gebruikt voor het maken van luchtige zomerkleding en beddengoed.

Verder absorbeert de stof makkelijk vocht zonder dat het vochtig aanvoelt. Het absorberende vermogen maakt linnen zeer geschikt voor het maken van bad- en bedlinnen, theedoeken en servetten. Daarnaast houdt het geen bacteriën vast. Linnen is antistatisch en zou bovendien je nachtrust kunnen verbeteren. Een pluspunt als je linnen stof voor het maken van nachtkleding of lakens gebruikt. Een andere gunstige eigenschap is de hoge schuurvastheid, waardoor de stof zeer duurzaam is. Linnen stof moet je echter wel vaak strijken, omdat het snel kreukt.

Duurzaam linnen 

Linnen is de sterkste en meest duurzame plantaardige vezel. De vlasplant groeit in arme grond en heeft minder landoppervlak nodig dan bijvoorbeeld de katoenplant. Daarnaast heeft de vlasplant minder water en pesticiden nodig dan de katoenplant. Bovendien zijn alle delen van de vlasplant bruikbaar en is er dus sprake van zero-waste. De zaden van de vlasplant – ook wel lijnzaad genoemd – worden gebruikt voor het maken van zeep, cosmetica en voeding. Van de korte linnenvezels worden grove garen gesponnen. De lange vezels leveren de fijne linnen garen op. Bij de productie van linnen is het energieverbruik slechts 8% van het totale energieverbruik van de productie van polyester. Zo is het productieproces van linnen minder belastend voor het milieu. Tot slot is voor linnen minder transport nodig, omdat linnen veelal in Europa wordt geteeld. Katoen wordt daarentegen vaak in Azië, Zuid- en Centraal-Amerika geteeld. Hoe langer een kledingstuk meegaat, hoe duurzamer. Een linnen kledingstuk kan met de juiste verzorging tot wel 30 jaar meegaan!

Linnen weeftechniek

Omdat de vezels niet erg elastisch zijn, is linnen niet geschikt voor complexere weeftechnieken. Veelal wordt er dus een simpele weeftechniek gebruikt, zoals de platbinding. Hierbij wordt één garen verticaal kruislings over en onder één horizontale garen geweven.

Linnen stof kopen bij Knipidee International 

Wilt u een hoogwaardige kwaliteit linnen stof kopen? Neem een kijkje in de webshop van Knipidee International: de groothandel in linnen stoffen. In onze webshop bestelt u eenvoudig linnen stof per meter. De rollen stof tonen wij met een gemiddelde lengte; de daadwerkelijk geleverde metrages kunnen afwijken. Op de definitieve orderbevestiging en factuur staat het daadwerkelijk te leveren meters stof. Knipidee levert uitsluitend aan bedrijven met een geldig btw-nummer. Na het aanmaken van een zakelijk account bestelt u als zakelijke klant gemakkelijk de gewenste stoffen. 

Naast onze linnen stoffen bent u bij ons aan het juiste adres voor het bestellen van talloze andere stoffen. Alpenfleece, angora, katoen of travelstof: u vindt het bij Knipidee International. Voor deskundig advies op maat of specifieke wensen neemt u vrijblijvend contact met ons op. Wilt u onze linnen stoffen in het echt zien en voelen? Kom dan gerust langs in onze showroom in Almere. Onze medewerkers helpen u graag verder.